Webinaarit ja tallenteet/webinars and recordings

Talent Hub -kansainvälisiä osaajia työelämään!

Pohjois-SavoTalentHub -hanke järjestää kevään 2021 aikana neljä webinaaria/ verkkotyöpajaa, joissa tarkastellaan kansainvälisten korkeakouluopiskelijoiden uraohjausta ja työllistymisen palvelupolkuja. Webinaarit on tarkoitettu Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun kv- ja ohjaushenkilöstölle sekä uraohjauksen yhteistyötahoille. Tarkemmat tiedot tulevista webinaareista, ilmoittautumislinkin sekä osallistumislinkit löydät alta.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu webinaareihin tästä

Webinaari/työpaja 2: Uraohjaus ja työllistyvyyden edistäminen opintojen aikana

Ajankohta: to 4.3.2021 klo 14-16 Kokonaisuuden toisessa webinaarissa keskitymme siihen, kuinka uraohjaamme ja edistämme vieraskielisten tutkinto-opiskelijoiden työllistyvyyttä, työelämäyhteyksiä ja työllistymismahdollisuuksia opintojen aikana. Paikka: Teams (tarkennettava)
Ohjelma (pdf)

Webinaari/työpaja 3: Valmistumisvaiheen uraohjaus ja työmarkkinoille siirtyminen

Ajankohta: to 8.4.2021 klo 14-16 Kolmannessa webinaarissa tarkastellaan kannusteita ja toimenpiteitä, joilla voidaan lisätä Savilahdessa tapahtuvaa opiskelijoiden yrittäjyyteen, työllistymiseen ja elinkeinoelämään liittyvää toimintaa. Kuinka edistämme valmistuvien ulkomaalaisten opiskelijoiden mahdollisuuksia jäädä maakuntaan? Kuinka lisäämme työllistymiseen tähtääviä kontakteja harjoittelujen, opinnäytetöiden ja tutkimusprojektien kautta? Mitä voisivat olla kv-osaajia työllistäville yrityksille tarjottavat kannustinmahdollisuudet? Paikka: Teams Ohjelma: Talent Hub webinaari 8.4 ohjelma

Webinaari/työpaja 4: Kansainvälisten osaajien työllistymisen edistäminen Talent Hub -yhteistyöllä

Ajankohta: to 6.5.2021 klo 14-16 Pohjois-Savossa on tartuttu haasteeseen houkutella ja integroida kansainvälisiä osaajia maakuntaan. Mitä voisivat olla kv-osaajia työllistäville yrityksille tarjottavat kannustin- ja tukimahdollisuudet? Työpajan tavoitteena on keskustella, ideoida ja koota Savilahden kampusalueen palveluja sekä hahmotella yrityksille suunnattuja kv-tutkinto-opiskelijoiden työllistymistä edistäviä palveluja. Tavoitteena yhteiskehittäminen! Paikka: Teams Ohjelma: (pdf, tulossa)

Järjestetyt webinaarit ja niiden aineistot

Webinaari 1: Korkeakouluopiskelijan monimuotoistuva urapolku?

Ajankohta: to 11.2.2021 klo 14-16
Kokonaisuuden ensimmäisessä webinaarissa esitellään TalentHub–hankkeen taustalle tehtyjen selvitysten sekä eri hankkeiden tuloksia. Tavoitteena on jakaa ajatuksia kansainvälisten opiskelijoiden uraohjastarpeista ja työllistymisen haasteista.
Ohjelma (pdf)

Webinaari 1:n tallenteet ja materiaalit

  • Talent Hub -hankkeen esittely (22:47)
   Jarkko Surakka, projektipäällikkö, Talent Hub -hanke, Savonia-ammattikorkeakoulu

    

  • Kansainvälisten opiskelijoiden uraohjaukseen, työllistymiseen ja kotoutumiseen liittyvät tarpeet (25:11)
   Riikka Pellinen, kansainvälisten asioiden johtaja, Itä-Suomen yliopisto

    

  • Miten tuemme kansainvälisten osaajien integroitumista Pohjois-Savon alueelle? Olemassa olevat palvelupolut (26:58)
   Tiina Valtonen, maahanmuuttokoordinaattori, Kuopion kaupunki, Työllisyyspalvelu
   Diasarja Tiina Valtonen (pdf)

Ilmoittaudu webinaareihin tästä

Tervetuloa mukaan!

Muutokset mahdollisia.